BRP-konserniin kuuluva Can-Am kertoi eilen julkistamassaan tiedotteessa, että sen 2025 Pulse- ja Origin-sähkömoottoripyörämallit tulevat pikimmin saataville.

Can-Am paljasti jo kaksi vuotta sitten tavoitteensa sähköprätkiensä valmistuksen aloittamisesta. Siitä enemmän tässä: Can-Am julkisti tulevat kaksipyöräiset sähkömoottoripyörämallinsa Originin ja Pulsen

Silloin niistä saatu tekninen tieto oli vähäistä, mutta nyt saatiin lisäinformaatiota. Mallien moottori on Rotaxin valmistama E-Power-yksikkö, luvassa on heti käytössä olevaa vääntöä ja 35 kilowatin, 47 hevosvoiman teho. Uutuudet osuvat suoraan A2-moottoripyöräkorttiluokkaan.

Pyörien koko sähköjärjestelmä, mukaan lukien akku, laturi, invertteri ja moottori on nestejäähdytetty. Se hidastaa tehokkaasti akuston suorituskyvyn laskua ja parantaa sekä optimoi ajomatkaa ja latausaikaa. Lataaminen onkin nopeaa, väli 20-80% latautuu 50 minuutissa Level 2 -laturilla.

Molemmat mallit on varustettu 8,9 kWh akustolla.

2025 Can-Am Pulse

2025 Can-Am Pulse.

2025 Can-Am Pulse.

Pulse on naku ja tarkoitettu asvaltille ja urbaaniin sekä työmatkakäyttöön. Sen ajomatkaksi latauksella ilmoitetaan kaupunkiolosuhteissa 160 km ja yhdistetyksi kaupunki- ja maantieajomatkaksi 128 km WMTC-normin mukaan. Kiihtyvyys 0-60 mailia on 3,8 sekuntia.

Edessä on KYBin etuteleskooppi, jossa on 140 mm joustomatka. Pulse on varustettu neljällä ajomoodilla: Normal Eco, Rain ja Sport.

Erikoispiirteenä 1,7 litran hansikaslokero jossa USB-latausliitin.

Lisäksi Pulsessa on 10,25 tuuman kosketusnäyttö, joka tukee Apple CarPlayta, joten näyttöä voi hyödyntää esimerkiksi navigointiin Google Mapsin tai Wazen kanssa BRP Go! -appia hyödyntäen.

Sähköä otetaan talteen jarrutuksissa Active ReGen -järjestelmän avulla.

2025 Can-Am Pulse -73

2025 Can-Am Pulse -73

Pulsessa on matala painopiste ja istumakorkeus sekä mukava istuma-asento, jotka sopivat urbaaniin ympäristöön.

Kalliimmassa Pulse 73 -versiossa on lisäksi LED-ajovalot, mittariston spoileri ja erikoismaalaus.

2025 Can-Am Origin

Can-Am Origin 2025.

Can-Am Origin 2025.

Origin on asvaltin ulkopuolelle tarkoitettu dualsport-malli, jolle tunnusomaista ovat iso maavara ja offroad-ajoasento. Pyörää on helppo ajaa myös seisten. Se on myös varustettu vaativampaan käyttöön tarkoitetuin dualsport-renkain.

Originissa on sama Active ReGen- toiminto ja liitettävyydet kuin sisarmallissakin, mutta se nojaa merkin vahvaan motocross-historiaan ja sopii vaativimmillekin maastoajokeikoille.

Origin on varustettu kuudella ajomoodilla: Normal Eco, Rain ja Sport sekä lisäksi Off-Road- ja Off-Road+ vaihtoehdoilla.

Mallissa on kokonaan KYB:n valmistama jousitus, joustomatka edessä on 255 mm ja takajousitus on varustettu esijännityksen säädöllä.

Hansikaslokeron tilavuus on 0,7 litraa, ja se on varustettu USB-liitännällä

Ajomatka latauksella kaupunkiajossa on 145 kilometriä ja yhdistetty kaupunki-maantieajomatka 114 km WMTC-normin mukaan. Kiihdytys nollasta 60 mailiin tunnissa ottaa 4,3 sekuntia.

Origin 73 -version mukana tulevat LED-ajovalot, LinQ-tuulilasi sekä erikoismaalaus.

2025 Can-Am Origin -73.

2025 Can-Am Origin -73.

Saatavilla on molempiin lisäksi noin 20 erilaista lisävarustetta.

Ennakkotilauksen pyöristä voi tehdä jo valikoiduilla BRP-jälleenmyyjillä Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Englannissa, Italiassa, Belgiassa, Alankomaissa, Norjassa, Ruotsissa, Itävallassa, Yhdysvalloissa sekä Kanadassa. Ja ihme kyllä, myös Suomessa. Tosin tätä kirjoitettaessa ei ole tietoa missä liikkeissä tarkkaan ottaen. 

Yhdysvalloissa Pulsen hinnat alkavat 13 999 dollarista ja Originin 14 499 dollarista. Suomen hinnat eivät vielä ole tiedossa.

Pyörien tuotanto alkaa tämän vuoden viime neljänneksellä ja globaalit toimitukset varhain vuoden 2025 puolella.

Lisätietoja valmistajan sivuilta täältä

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 19.7.2024 11:05

Can-Am testaa tulevia sähköpyörämallejaan niin rankasti, että katsojaan sattuu – vilkaise itse

TIISTAI 11.10.2022 10:07

Cam-Am tosissaan sähkömoottoripyörien valmistukseen: uusi tehdas Meksikoon

TIISTAI 9.8.2022 07:07

Can-Am julkisti tulevat kaksipyöräiset sähkömoottoripyörämallinsa Originin ja Pulsen